Zwolle beleven met een 2-jarige

Waterpret in de stad

**Al bijna 19 jaar woon ik in Zwolle, dus inmiddels voel ik me een echte Blauwvinger. De stad is in die jaren veranderd, wat mij betreft positief. Meer festivals, meer leuke horeca, een groter filmhuis, een nieuw theater, een tof museum, een waanzinnig mooie nieuwe boekhandel en nog veel meer leuks.
**

Na al die tijd ken ik de stad aardig goed. Maar wat me nu verrast, is dat ik de stad met mijn 2-jarige zoon weer op een hele nieuwe manier ervaar. Hij beleeft alles voor het eerst! En daardoor bekijk ik de stad weer met hele andere ogen.

IMG-20160813-WA0005

Eendjes vissen…

Dat besefte ik toen we vorige week samen op de zomerkermis waren. Maar liefst twee keer! En dat terwijl ik normaal liefst zo ver mogelijk uit de buurt van de kermis blijf… Het plezier dat ik er als kind en puber heb beleefd, was er een beetje vanaf. Maar nu zat ik ineens met mijn 2-jarige zoon in de draaimolen. En dat was leuk! Daarna nog eendjes vissen met als prijs een mooie ‘made in China’ plastic trompet. Ach, hij geniet er met volle teugen van, dus ik ook.

Assendorp, ook leuk als het regent.

Ook de buurt waar ik woon, Assendorp, waardeer ik nog meer sinds ik een kind heb. De kinderboerderij en de Nooterhof zijn vlakbij, dus daar zijn we vaak te vinden. In de Assendorperstraat doen we samen boodschappen en wordt zoonlief in elke winkel vriendelijk ontvangen. Bij de bakker een stukje brood, bij de kaasboer een stukje kaas, bij de groenteboer gedroogd fruit, feest! Samen koffie drinken of ijsjes eten is ook fijn. Of lekker spelen op het ‘dorpsplein’, waar ik dan weer mede-wijkbewoners ontmoet. Op zijn loopfiets door de straten scheuren, levert ook altijd veel kletspraat met buurtbewoners op. Eigenlijk ben ik, nu ik een kind heb, nog veel meer betrokken bij de buurt.

Bibliotheek-bezoekje

De bibliotheek, ook zoiets. Zelf was ik sinds mijn studententijd al geen lid meer, maar nu komen we er weer veel. Stiekem vind ik het heerlijk om tussen de kinderboeken te snuffelen. Zoon speelt ondertussen, leest alvast een boek of kijkt een filmpje. Ik kan niet wachten tot de nieuwe bibliotheek opengaat, dat wordt volgens mij een heerlijke plek voor ons allebei.

Mijn zoon is een echte Blauwvinger, en ik weet zeker dat hij hier een leuke jeugd zal hebben. De stad (en haar omgeving) heeft genoeg te bieden! Wie weet kan hij Zwolle later ook met zijn kinderen opnieuw ontdekken. Maar eerst mag ik dit nog een tijdje beleven. Fijn!