Zzzzzzzomervakantie...!

Zomervakantie…. eigenlijk best iets vreemds. Zo word je omver gereden in de spits en zo is de stad uitgestorven alsof het zondag is! Want ja, in Zwolle is het op zondag vrij rustig op straat.

Zomer in Amsterdam

Ok, ok, ik geniet ook van de rustige vakantieperiode 😉

Aangezien ik (nog) geen kind heb dat naar school gaat, hoef ik geen rekening te houden met schoolvakanties. Dat betekent bij voorkeur in het voor- en naseizoen op vakantie. In de zomer werk ik dus gewoon door. Voor zover dat kan tenminste. Deze week merk ik ineens dat het vrij uitzonderlijk is om in de zomer door te werken. Er komt weinig reactie op mails, behalve automatische ‘vakantiemeldingen’, het is soms doodstil op straat en overal gaat het vooral veel over vakantie of over hoe je je vakantie voor kan bereiden.

Wat mij betreft schaffen we de zomervakantie af en bedenken we een systeem waardoor iedereen verspreid op vakantie kan gedurende het jaar. Dat zou schelen in de prijzen die je voor je vakantie betaalt, maar ook in de drukte op de weg, de stress die je hebt vlak voor je zomervakantie: ‘Krijg ik alles wel af?’, de stress na je zomervakantie: ‘Heb ik niks gemist?’ En de stress tijdens de zomervakantie, want dan moet het gebeuren, het grote relaxen… ieeek!

Cibap

Speeddaten met studenten op het Cibap. Goede ideeën hadden ze!

Deze periode is wel een goed moment om mijn eerste helft van 2016 te evalueren. Een jaar waarin ik tot nu toe als Creativette een aantal toffe dingen heb gedaan. Zoals het (samen met mijn ‘kanaalsaVAARi-team) lanceren van een watertaxi. Het laten varen van die watertaxi op Koningsdag en tijdens de Architectuur Biënnale. Het bedenken en organiseren van een mooi cultureel programma tijdens die Architectuur Biënnale. Het inzetten van mijn creatieve brein tijdens de HanzUp bij de Creatieve Coöperatie waar ik een flexplek heb. Een workshop ‘Kickstart voor je creatieve brein’ geven. Een workshop ‘Hoe maak ik een filmpje’ geven bij Zwolle Doet. Speeddaten met studenten van het Cibap over hun project voor het Beeldbuisfestival. En het maken van een nieuwe serie van een mooi, eigen bedacht, programma over innovatie voor Omroep Gelderland.

Hanzup Creatieve Cooperatie

Vernieuwende plannen voor mobiliteit in de toekomst bedacht, wat dacht je van ‘eclectisch reizen’. De HanzUp zorgt voor mooie co-creaties, gevoed door bananen 😉

En nu door! Bijvoorbeeld met creatieve oplossingen bedenken voor lastige en minder lastige vraagstukken. En met initiatieven ontwikkelen die Zwolle nog leuker maken. Of (bedrijfs)films en tv-programma’s maken over inspirerende mensen. Ik heb er zin in!

Maaruh, ho, stop! Zzzzzzomervakantie…. dus voor wie ook geen vakantie viert… een keertje koffie drinken dan maar?!